BEVEZETÉS

A GLOBÁLIS
ÖNKÉNTES LELKÉSZI PROGRAM TÁMOGATÁSA

Az Önkéntes lelkészi programot az 1970-es évek közepén hozta létre L. Ron Hubbard, a Szcientológia Alapítója, aki ekként írta le az önkéntes lelkészt: „egy olyan személy, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy helyreállítja a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében”.

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEI HATÉKONY SEGÍTSÉGET hoznak, BÁRHOL és BÁRMIKOR legyen is rájuk szükség.

Az önkéntes lelkészi program széles körű kezdeményezés, amely hatékony testi-lelki segítséget nyújt bárhol és bárkinek. A program kezdete óta több százezren képződtek ki arra, hogy a Szcientológia alapjait használják a testi, szellemi és lelki szenvedés enyhítésére, és az élet bármely részének jobbítására: ez lehet akár a kommunikáció, a tanulás, sőt a házasság és a gyereknevelés is.

A képzés mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne segíteni másoknak és szeretné képessé tenni őket arra, hogy felülkerekedjenek a nehézségeiken és javítsanak az életükön.

Az önkéntes lelkészek nemcsak a saját lakóhelyükön segítenek világszerte, hanem távolabbi városokba és falvakba is elviszik a segítséget.

Az Egyház az önkéntesei világméretű hálózatán belül létrehozott egy állandó Önkéntes lelkészi katasztrófakezelő csapatot, amely a természet erői vagy emberi kéz által előidézett katasztrófák idején készen áll a mozgósításra. A csapat tagjai közösségi vezetőkkel, kormánytisztviselőkkel, katasztrófakezelő szervezetekkel és más önkéntes csoportokkal együttműködve testi-lelki támogatást és sokat jelentő szellemi segélynyújtást adnak – a szervezési jártasságuk, szakmai rutinjuk és tapasztalataik segítségével.

Az önkéntes lelkészek minden kontinensen jelen vannak. Ők alkotják ma a világ egyik legnagyobb független segítségnyújtó szervezetét, amely hatékony segítséget nyújt bárhol és bármikor legyen is rá szükség.

VALÓDI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
BÁRHOL ÉS BÁRKINEK

Az ENSZ egy nemrégiben készített felmérése szerint a természeti és az ember által előidézett katasztrófák évente körülbelül 208 millió ember életére voltak hatással. A világ legnagyobb katasztrófakezelő szervezeteinek hálózata akkoriban mindössze ezek 15 százalékához tudott eljuttatni valamilyenfajta segítséget. De mi a helyzet a többiekkel?

A nemzetközi önkéntes lelkészi katasztrófakezelő csapat elkötelezetten dolgozik azon, hogy segítsen betölteni a tátongó űrt.

Tovább

ELHIVATOTTSÁG ÉS TÖRŐDÉS
NEW YORK 9/11

Az önkéntes lelkészi katasztrófakezelő csapat 2001. szeptember 11-én New Yorkban alakult, a Világkereskedelmi Központot ért katasztrófa során.

Alig néhány órával a katasztrófa bekövetkezte után, a New York-i önkéntes lelkészek már ki is értek a helyszínre, azonnali segítséget nyújtva a mentést végző személyzetnek, igyekezve rendet teremteni a káoszban.

Tovább

REMÉNYT ÉS SEGÍTSÉGET HOZUNK
ÁZSIAI SZÖKŐÁRAK

2004 decemberében szökőár pusztította végig Délnyugat-Ázsia és India partvidékét. A rombolás gigantikus méreteket öltött.

Egész városok semmisültek meg, és szigetek tűntek el a Föld színéről. Azonnali alapon 600 önkéntes lelkész jelentkezett 28 országból, a közeli Ausztráliából és olyan távoli helyekről, mint Anglia, Skandinávia, az Egyesült Államok és Latin-Amerika, hogy testi-lelki segítséget nyújtsanak a szökőár áldozatainak és a mentőmunkásoknak is.

Tovább

MENTÉS ÉS HELYREÁLLÍTÁS
KATRINA ÉS RITA HURRIKÁN

2005-ben a Katrina és a Rita hurrikán városokat és falvakat tizedelt meg Mississippi, Alabama és Louisiana államokban: ezrek váltak hajléktalanná, a válságkezelő rendszerek pedig túlterhelődtek.

A Szcientológia önkéntes lelkészek az elsők között értek a helyszínre, hogy segítsék a térségben élőket és a mentőmunkásokat, akikre kemény mentési és helyreállítási munkálatok vártak.

Tovább

HELYREÁLLÍTÁS ÉS ÚJJÁÉPÍTÉS
HAITI FÖLDRENGÉS

2010. január 12-én, nem sokkal 17 óra előtt 7-es erősségű földrengés rázta meg Haitit, megsemmisítve a főváros, Port-au-Prince épületeinek 50 százalékát, és 300 000 halálos áldozatot, illetve 3 millió sérültet és hajléktalant hagyva maga után.

A földrengés soha nem látott összefogásra buzdította az egész világot.

Tovább

A HONFITÁRSAK SEGÍTSÉGET NYÚJTANAK EGYMÁSNAK
ÁRVÍZI MENTÉS PAKISZTÁNBAN

A 2010 júliusában az Indus folyó medencéjét sújtó árvíz Pakisztán eddigi legsúlyosabb természeti katasztrófájává terebélyesedett.

A monszun hatalmas esőzései következtében az Indus kiáradt, és az ország csaknem egyötöde víz alá került. Ez a monszunidőszak 1700 életet követelt, és emellett 14 millió ember kényszerült otthona elhagyására.

Tovább

SEGÍTŐ KÉZ A BAJBAN
JAPÁN FÖLDRENGÉS ÉS SZÖKŐÁR

Japánt 2011. március 11-én egy 9-es erősségű földrengés rázta meg, három szökőárhullámot indítva el, amelyek egész falvakat és városokat söpörtek el a föld színéről. Ez volt a legsúlyosabb természeti katasztrófa az ország történetében.

A csapás 20 000 halottat és 590 000 hajléktalant hagyott maga után, 4,4 millió otthon pedig áram nélkül maradt.

Tovább

MINDIG LEHET VALAMIT TENNI
SEGÍTSÉGNYÚJTÁS MINDENKINEK

Az önkéntes lelkészi kavalkádok célja az, hogy segítsenek, és hogy másokat is képessé tegyenek arra, hogy segíthessenek katasztrófahelyzetekben és a mindennapi életben egyaránt – így visznek segítséget a világ nagyobb városaiba és távoli településeire.

Elmennek a világ főbb ipari területeire – London, Berlin, New York, Los Angeles, és Melbourne – éppúgy, mint az Amazonas-medencébe, Nyugat- és Közép-Afrikába...

Tovább

A SZCIENTOLÓGIA ESZKÖZÖK
MEGELEVENEDNEK FILMEN

Az önkéntes lelkészek képzési anyaga az L. Ron Hubbard műveiből összeállított A Szcientológia kézikönyve.

Jelen világunkban az egyénre egyre inkább hatással vannak olyan gazdasági, politikai és társadalmi erők, amelyek lehengerlőnek tűnhetnek, ezért L. Ron Hubbard útmutatásai alapján elkészült az a könyv, amellyel mindenki számára azonnal elérhetővé válik a Szcientológia technológia, hogy az emberek segíthessenek magukon és másokon.

Tovább

MEGOLDÁSOK AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉRE
ÖNKÉNTES LELKÉSZEK ONLINE

Az önkéntes lelkészek segítsége elérhető az önkéntes lelkészek weboldalán.

Itt a látogató felveheti a kapcsolatot egy önkéntes lelkésszel személyes és egyéni segítségért, megnézheti az Eszközök az élethez filmeket, és fel is iratkozhat a következő tanfolyamokra...

Tovább

MEGOLDÁSOKAT ADUNK
MILLIÓK SZÁMÁRA

2010-ben a Nemzetközi Szcientológia Egyház megnyitotta Los Angelesben a 17 000 négyzetméter alapterületű Nemzetközi Terjesztési és Szétosztási Központot. Ez a hatalmas nyomda és gyártóüzem állítja elő az összes oktatási anyagot az Egyház által támogatott humanitárius programok számára, így az önkéntes lelkészek számára is.

Tovább

A PROGRAM BEVEZETÉSÉNEK
EREDMÉNYEI

Több mint három évtizede a Szcientológia egyházak és a Szcientológia önkéntes lelkészek válaszolnak a felhívásra, hogy széles körben segítsenek másokon, testi-lelki segítséget nyújtva a világ minden táján.

A hozzájuk hasonló csoportokkal – ezek között megtalálható a Nemzetközi Vöröskereszt éppúgy, mint különféle országok rendőrségei és tűzoltóságai...

Tovább