BEVEZETÉS

HATÉKONY DROGFELVILÁGOSÍTÁSI ÉS -MEGELŐZÉSI TEVÉKENYSÉGEK
TÁMOGATÁSA

A Szcientológiát megalapító író és humanitárius – L. Ron Hubbard – a következőket írta a drogok társadalomra gyakorolt káros hatásáról: „A bolygó olyan akadályba ütközött, ami útját állja a társadalom bárminemű általános előrehaladásának: a drogok és más biokémiai anyagok akadályába. Ezek olyan állapotba juttathatják az embereket, amely nemcsak hogy meggátolja és lerombolja a testi egészséget, de megakadályozhat bármilyen stabil előrelépést a mentális vagy szellemi jóllét terén.” Ezt írta továbbá arról, hogy milyen szerepet játszik a drogfogyasztás a társadalom széthullásában: „Az e témában végzett kutatások kimutatták, hogy jelen kultúránkban a létező legpusztítóbb elemek a drogok.”

JELEN KULTÚRÁNKBAN A LÉTEZŐ LEGPUSZTÍTÓBB ELEMEK A DROGOK.

L. Ron Hubbard e területen végzett kutatásai páratlan drogrehabilitációs megoldásokhoz vezettek. Mindez arra indította az Egyházat és a szcientológusokat, hogy életre hívják „Az igazság a drogokról” elnevezésű nemvallásos programot, amelynek keretein belül már több mint két évtizede dolgoznak azon, hogy emberek millióival ismertessék meg a drogokkal kapcsolatos igazságot.

Az Egyház és a tagjai elkötelezettek arra, hogy felvilágosítással vessenek véget a drogfogyasztásnak, és részvételre szólítanak fel minden olyan embert, akinek szintén célja egy kábítószermentes világ létrehozása.

AZ EGÉSZ VILÁGRA KITERJEDŐ
KÁBÍTÓSZERJÁRVÁNY MEGSZÜNTETÉSE

A drogok nem csupán egy szokványos társadalmi probléma a sok közül. Mintegy 210 millióan fogyasztanak illegális szereket, és ez a társadalom minden szintjére kiterjed. Évente közel 200 000 ember hal meg drogok miatt.

Az áldozatok többsége a fiatalok közül kerül ki. 12 másodpercenként egy-egy újabb iskolás korú gyerek próbálja ki a kábítószereket. Az elmúlt évtized során folyamatosan emelkedett a droghasználat ebben a korcsoportban, ráadásul egyre fiatalabb gyerekek vannak kitéve a drogok veszélyének.

Tovább

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL
MULTIMÉDIÁS OKTATÓANYAGOK

Az igazság a drogokról program 25 év tapasztalattal rendelkezik a drogmegelőzés területén, és ennek alapján sikerült megoldania azt a problémát, hogy hogyan lehet hatékonyan kommunikálni a gyerekeknek és a fiataloknak a droghasználat árnyoldalait – egyénileg és tömegkommunikációs eszközökön keresztül.

A tapasztalatok és a felmérések azt mutatják, hogy a tizenévesek és a fiatal felnőttek nagyobb valószínűséggel hallgatnak a társaikra, mint bárki másra. Ezért az üzenet lényegét fiatalok adják át – közülük néhányan már megjárták a függőség útját, és miután túlélték, most elmondják tapasztalataikat – füzetekben, társadalmi célú hirdetésekben és egy dokumentumfilmben beszélnek a többi fiatalhoz.

Tovább

MILLIÓK ELÉRÉSE AZ
„AZT MONDTÁK... HAZUDTAK” ÜZENETTEL

Az igazság a drogokról füzetek hatékonyságának eredményeként jöttek létre az „Azt mondták... Hazudtak” társadalmi célú hirdetések. A legelterjedtebb drogok romboló hatását intenzíven bemutató 16 társadalmi célú hirdetés olyan jelenkori, nagy hatású üzenetet hordoz, amely kimondottan a fiatalokhoz szól.

Ezek a filmek hatékonyan eltérítik a fiatalokat attól, hogy kipróbálják a szereket, így lényegbevágó részét képezik Az igazság a drogokról programnak.

Tovább

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL
OKTATÓFILM

Az igazság a drogokról oktatási program központi eleme egy 100 perces dokumentumfilm, Az igazság a drogokról – Valódi emberek, valódi történetek, amely a 11 legelterjedtebb szert mutatja be.

A film tényeket mutat be: mitől drog egy drog, mit tesz minden drog az elmével és a testtel, illetve mit eredményeznek.

Tovább

ONLINE OKTATÓI ESZKÖZTÁR,
INTERAKTÍV WEBOLDAL

A program még inkább elérhetővé tétele érdekében a drogfelvilágosítási segédeszközök egy interaktív központban (DrugFreeWorld.org) minden információval és anyaggal együtt megnézhetők, letölthetők, illetve online megrendelhetők. Ezek a következőek foglalják magukba:

Tovább

AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL
ÜZENETÉNEK TERJESZTÉSE VILÁGSZERTE

A mintegy 180 országban zajló önkéntes tevékenységek eredményeként 50 millió drogmegelőző füzetet osztottak ki, és több tízezer, drogokkal kapcsolatos tudatosságnövelő közösségi tevékenységet szerveztek.

Ennek hatása egyértelműen megmutatkozik a droghasználat megelőzésében. A tájékozott emberek ugyanis ellen tudnak állni a társaiktól érkező nyomásnak, és el tudják dönteni, hogy eleve sosem kezdenek el drogozni.

Tovább

MEGOLDÁSOKAT ADUNK
MILLIÓK SZÁMÁRA

A Nemzetközi Szcientológia Egyház Los Angelesben található Terjesztési és Szétosztási Központja a Szcientológia egyházak és a szcientológusok által támogatott nemzetközi humanitárius kezdeményezések fellegvára. Amellett, hogy terjesztési anyagokat készít a több mint 10 000 Szcientológia egyháznak, missziónak és csoportnak, ez a központ oktatási anyagokat is gyárt az Egyház által támogatott összes humanitárius programhoz.

Tovább

A PROGRAM BEVEZETÉSÉNEK
EREDMÉNYEI

A drogok és a droghasználat elleni harc leghatékonyabb fegyvere az oktatás. A Szcientológia egyházak és tagjaik együtt dolgoznak hasonló célú csoportokkal és egyénekkel, hogy nagyarányú változást érjenek el az egész világra kiterjedő drogproblémában.

Az oktatási anyagok hatékonysága és a program tevékenységei által kiváltott hatás eredményeket hoz mindenütt, ahol bevezetik a programot, ezért Az igazság a drogokról kampány tiszteletet kelt és támogatásra talál a tanárok, egészségügyi oktatók, iskolai tanácsadók, rendőrök, közösségi vezetők, kormányzati tisztségviselők, diákok és szülők körében.

Tovább