BEVEZETÉS

AZ EMBERI JOGOKKAL KAPCSOLATOS
BOLYGÓSZINTŰ TUDATOSSÁG TÁMOGATÁSA

A Szcientológiát megalapító író és humanitárius, L. Ron Hubbard már az emberi elme és szellem területén végzett kutatásainak korai szakaszában kiemelte, hogy a szellemi szabadság és megvilágosodás szinte elérhetetlen célok az olyan emberek számára, akiktől még a legalapvetőbb emberi jogaikat is megtagadják.

A SZCIENTOLÓGIA HITVALLÁSÁNAK KÖZPONTI ELEME AZ A MEGGYŐZŐDÉS, hogy minden EMBERT ELIDEGENÍTHETETLEN JOGOK ILLETNEK MEG.

Ennek szellemében írta meg a Szcientológus kódexet, amelyben a vallás minden tagját felszólította arra, hogy támogassa „az igaz emberbaráti törekvéseket az emberi jogok területén”. Ezzel lefektette annak a mozgalomnak az alapját, amelynek tagjai ma felszólalnak minden ember jogaiért, társadalmi állapottól, etnikai vagy vallási hovatartozástól függetlenül.

Ma a szcientológusok minden kontinensen kormányhivatalokkal és civil szervezetekkel dolgoznak együtt, hogy széles körben ismertté tegyék és bevezettessék az ENSZ által 1948-ban elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, amely a világ legfontosabb emberi jogi dokumentuma.

Szívesen vesszük minden olyan személy részvételét és együttműködését, akinek szintén egy olyan világ a célja, amelyben az emberi jogok mindenki számára a mindennapok részét képezik.


VILÁGSZERTE EMBEREKET OKTATUNK
AZ EMBERI JOGOKRA

A hírek nap mint nap etnikai konfliktusokról, embertelen tevékenységekről, zavargásokról és háborúról számolnak be.

A média tele van az emberi jogok megsértéséről szóló történetekkel: családon belüli erőszak, iskolai fenyítések, korrupció, szegénység és a kormányok által elnézett diszkrimináció. Mindeközben a világ népességének nagy része nem is tudja, hogy mik az emberi jogok, és azt sem, hogy ezek járnak nekik.

Tovább

MULTIMÉDIÁS OKTATÓANYAGOK
EGYÜTT AZ EMBERI JOGOKÉRT

A Szcientológia Egyház támogatásával az oktató és ismeretterjesztő multimédiás emberi jogi anyagok több mint 100 millió egyénhez jutnak el világszerte minden évben.

Az oktatást célzó program középpontjába az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata került, miután felmérésekből kiderült, hogy a népességnek kevesebb mint 10 százaléka tudott egyáltalán a Nyilatkozat létezéséről, és még kevesebben tudtak egynél vagy kettőnél többet megnevezni a dokumentumban leírt 30 alapvető jog közül.

Tovább

MEGGYŐZŐ HANG AZ EMBERI JOGOK MELLETT,
AMELY MILLIÓKAT INSPIRÁL

„30 JOG – 30 KISFILM”

A Mik az emberi jogok? füzet egyre nagyobb érdeklődést keltett a fiatalokban az emberi jogaik megismerése iránt – ez vezetett az emberi jogokról szóló 30 ismeretterjesztő társadalmi célú hirdetés elkészítéséhez. Mindegyik film egy-egy emberi jogot mutat be az Egyetemes Nyilatkozatból.


Tovább

AUDIOVIZUÁLIS ESZKÖZÖKKEL
ÉLETRE KELTJÜK AZ EMBERI JOGOKAT

Az emberi jogok története film kulcsfontosságú eleme az emberi jogi kampánynak: korosztálytól függetlenül bemutatja a nézőknek a legalapvetőbb jogaikat.

Az emberi jogok története egy érdekes, 10 perces dokumentumfilm, amely röviden bemutatja a világ egyik legkevésbé értett témakörét.

Tovább

ONLINE OKTATÓI ESZKÖZTÁR,
INTERAKTÍV WEBOLDAL

Mind az Együtt az Emberi Jogokért, mind a Fiatalok az Emberi Jogokért interaktív weboldalakat tart fenn, amelyeken 17 nyelven megtalálható az összes eszköz.

Az összes emberi jogi füzet, a társadalmi célú hirdetések és Az emberi jogok története film online letölthető vagy megrendelhető. A weboldalakon interaktív, virtuális oktatási rendszer található mindenki számára, aki tanítja vagy tanulja az alapvető emberi jogokat.

Tovább

EMBERI JOGI OKTATÁS
AZ EGÉSZ VILÁGON

Az emberi jogok alaptétele az, hogy mindenkinek járnak. Tehát az ezekben a programokban való részvétellel bárki – gazdasági és kulturális háttértől függetlenül – képes széles körű támogatást szerezni az emberi jogoknak és az emberi jogok oktatásának a saját lakóhelyén, városában vagy országában.

Tovább

MEGOLDÁSOKAT ADUNK
MILLIÓK SZÁMÁRA

A Nemzetközi Szcientológia Egyház Los Angelesben található Terjesztési és Szétosztási Központja a Szcientológia egyházak és a szcientológusok által támogatott nemzetközi humanitárius kezdeményezések fellegvára. Amellett, hogy terjesztési anyagokat készít a több mint 10 000 Szcientológia egyháznak, missziónak és csoportnak, ez a központ oktatási anyagokat is gyárt az Egyház által támogatott összes humanitárius programhoz.

Tovább

PARTNEREK ÉS VEZETŐK
TÁMOGATJÁK A PROGRAMOT

Ahhoz, hogy az emberi jogok az egész bolygón bevezetésre kerüljenek, széles körű emberi jogi oktatásra van szükség.

Ennek megvalósítása érdekében a Szcientológia egyházak és tagjaik már több mint 40 éve kezdeményeznek és támogatnak olyan programokat, amelyek hatékonyan felhívják az emberek figyelmét az emberi jogokra, és amelyek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt megtanítják ezeket a jogokat.

Tovább