BEVEZETÉS

AZ ÍRÁSTUDÓSÁG ÉS A TANULÁS ESZKÖZEI
MILLIÓK SZÁMÁRA

A Nemzetközi Alkalmazott Oktatástan egy nemvallásos, nonprofit közhasznú szervezet, amely az írástudatlanság problémájának megoldásán dolgozik azáltal, hogy széles körben elérhetővé teszi L. Ron Hubbardnak az oktatás és írástudóság terén tett felfedezéseit.

L. Ron Hubbard felismerte az oktatás alacsonyabb színvonalának és az írni-olvasni tudás alacsonyabb szintjének mélyreható következményeit a társadalomban, mert megfigyelte, hogy az írástudatlanok és a funkcionális analfabéták, akik emiatt nem jutnak munkához és álláslehetőségekhez, gyakran a bűnözés vagy a drogok áldozatául esnek. Ezért elkezdte megvizsgálni a tanulás témakörét, és elkülönítette azokat az okokat, amelyek minden tanulás – sőt, valójában bármilyen tevékenység – sikerének vagy kudarcának hátterében meghúzódnak.

AZ ALKALMAZOTT OKTATÁSTAN az ÍRÁSTUDATLANSÁG problémájának MEGOLDÁSÁN dolgozik azáltal, hogy széles körben elérhetővé teszi L. RON HUBBARD OKTATÁS TERÉN ELÉRT ÁTTÖRÉSEIT.

Felfedezései annyira meghatározóak voltak az oktatás területén, hogy közzétette őket széles körű használatra.

Az Alkalmazott Oktatástan több mint négy évtizede foglalkozik elkötelezetten azzal, hogy a tanulás és az írni-olvasni tudás e létfontosságú eredményeit a világ minden táján elérhetővé tegye.

Az Alkalmazott Oktatástan egy teljes mértékben független, egyetlen felekezethez sem tartozó szervezet, amelyet a Szcientológia Egyház és olyan szcientológusok támogatnak, akik emelni akarják az oktatás színvonalát az egész világon. Az Alkalmazott Oktatástan tudatában van annak, hogy a világ sorsa egy napon majd a mai gyerekek kezében lesz, és tudja azt is, hogy a társadalom továbbvitelére való felkészültségük azon múlik, hogy mennyire jól képzettek.

Az Alkalmazott Oktatástan küldetése: gondoskodni a mai tanulók minőségi oktatásáról, és ezáltal gondoskodni arról, hogy mindenki jövője szebb legyen.

AZ OKTATÁS
HANYATLÁSÁNAK MEGÁLLÍTÁSA

Az amerikai felnőtt lakosságnak majdnem a fele – 60 millió ember – funkcionális analfabéta, tehát nem érti, amit olvas. Nyolcmillió tanulót minősítettek „tanulásra képtelennek”, és a megoldás erre gyakran nem az olvasás, az írás és a számtan megtanítása, hanem gyógyszerek felírása.

Az Egyesült Államok Oktatási Minisztériumának jelentése szerint minden évben minden harmadik középiskolás diák otthagyja az iskolát – ez több mint 1,2 millió főt jelent.

Tovább

ALKALMAZOTT OKTATÁSTAN A TANULÁSI TECHNOLÓGIA
NEMZETKÖZI KÖZPONTJA

L. Ron Hubbard már az 1950-es években felhívta a figyelmet az oktatási rendszer hiányosságaira. A válság megoldásaképpen elkezdett kifejleszteni egy tényleges technológiát, amelynek segítségével bármilyen tárgykör elsajátítható. Ezek az oktatás területén elért áttörések együttesen „tanulási technológia” néven váltak ismertté, és bármilyen életkorú, illetve végzettségű tanulónak megadják a modern oktatási rendszerek nagy részéből hiányzó összetevőt: mégpedig, hogy a tanuló képes legyen megtanulni azt, hogy hogyan kell tanulni.

Tovább

ALKALMAZOTT OKTATÁSTAN
TÁRSULT ISKOLÁK

Az Alkalmazott Oktatástan Nemzetközi Szervezete több száz iskolával és oktatási programmal dolgozik együtt világszerte, hogy terjessze az L. Ron Hubbard által kifejlesztett hatékony tanulási eszközöket.

A Delphi Program egy magániskolai modell, amelynek alapító iskolája az USA Oregon államának Sheridan nevű városában van. A hálózat hat további iskolából áll, amelyek az Egyesült Államok nagyvárosainak környékén találhatók.

Tovább

A KORREPETÁLÁSI PROGRAMOKKAL A ROSSZ TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓKBÓL SIKERES TANULÓK
VÁLNAK

A világ különféle részein megtalálható számos korrepetitorcsoport mellett az USA-beli Alkalmazott Oktatástan tanulási technológiai központjai és korrepetitorai 12 államban nyújtanak iskola utáni korrepetálást a Supplemental Education Services (Kiegészítő Oktatási Szolgáltatások – SES) program keretén belül. Az Alkalmazott Oktatástan SES-korrepetitorai egyetlen év alatt több mint 8500 óra korrepetálást nyújtottak 36 iskolakörzet 50 iskolájában, és a program az elindulása óta folyamatosan bővül.

Tovább

EGY ALULRÓL JÖVŐ KEZDEMÉNYEZÉS VÁLTOZÁST IDÉZ ELŐ.
KERESZTES HADJÁRAT A VILÁG ÍRNI-OLVASNI TUDÁSÁÉRT

A „Keresztes hadjárat a világ írni-olvasni tudásáért” (World Literacy Crusade) egy alulról jövő kezdeményezés, amelyet egy baptista lelkész indított el, válaszként az 1992-es Los Angeles-i zavargásokra.

Mivel felismerte a kapcsolatot az írástudatlanság, a drogok és a bűnözés között, a lelkész felhívást intézett a helyi vezetőkhöz, szülőkhöz, fiatalokhoz és pedagógusokhoz, hogy változtassanak a környékükön uralkodó állapotokon.

Tovább

AZ ÍRNI-OLVASNI TUDÁS ÉS AZ OKTATÁS FEJLESZTÉSE
A VILÁGON MINDENÜTT

Az Alkalmazott Oktatástan pedagógusokból, korrepetáló központokból és iskolákból álló hálózata távolabbra is kiterjeszti a tevékenységét, hogy ne csak a saját területükön, hanem azon túl is javítsanak az írás-olvasási képességen és az oktatáson. Szemináriumok, workshopok és folyamatos, átfogó programok segítségével oktatócsapatok viszik el a tanulási technológiát a hátrányos helyzetű népcsoportoknak.

Tovább

A PROGRAM BEVEZETÉSÉNEK
EREDMÉNYEI

A tanulás igénye nem ér véget a hivatalos oktatással. A munka világában bárkinek, legyen az gyári munkás vagy vezető beosztású menedzser, képesnek kell lennie fontos információkat felfogni, megjegyezni és alkalmazni. Az életben való sikeresség ezen múlik.

Az Alkalmazott Oktatástan lehetővé teszi, hogy bárki megszerezze ezt a jártasságot.

Tovább